Corona update

Corona update

Praktijk

Gezien de huidige hoge besmettingscijfers passen we ook in de praktijk zaken aan. Aangezien er op de praktijk kwetsbare mensen komen en er niet altijd afstand gehouden kan worden vragen wij zich goed aan basis regels te houden:

Kom niet te vroeg. Kom zo mogelijk alleen naar de afspraak. Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar. Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Houdt afstand in de wachtkamer en spreekkamer. Niet meer dan 7 personen in de wachtkamer.

Kom niet als u klachten heeft van verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, koorts of reuk/smaakverlies . Bel met de assistente. Zij zal in overleg met de huisarts uw afspraak via telefoon plannen of op een speciaal luchtwegspreekuur. Met deze klachten is nog altijd het dringende advies om een Coronatest te doen bij de GGD.

Onze assistentes zullen u vragen naar coronagerelateerde klachten en u ook een testadvies geven. Zo mogelijk zien wij u ook pas op de praktijk wanneer u een recente negatieve PCR uitslag heeft. Wanneer het vanwege de ernst van uw klachten niet mogelijk is om daarop te wachten, kunt u ingepland worden op een speciaal luchtwegspreekuur.

U kunt altijd bellen voor overleg. Niet urgente vragen kunt u bij voorkeur via een e-consult aan ons insturen (www.MijnGezondheid.net) of anders via de email.

Informatie

Wilt u meer informatie over Corona kijk dan op https://www.thuisarts.nl/corona  of https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19 . Ook is er een quarantaine check die u kunt invullen om te beoordelen of u en/of uw gezin zich aan een quarantaine moeten houden

Vaccinatie

Wij hebben als huisartsen geen beschikbaarheid van boostervaccins. Deze worden alleen via de GGD gegeven. Ook kunnen wij geen mensen doorgeven die met voorrang een prik kunnen halen. Belt u hiervoor ook niet met de praktijk. Zodra wij iets extra kunnen regelen voor onze patienten zullen wij ons daar altijd voor inzetten en wordt u daarvan op de hoogte gebracht.

Tav de booster voor de ouderen 80+: als het enigszins kan, maak nu een afspraak voor een boostervaccinatie en ga naar de GGD lokatie. U hoeft niet te wachten op een oproep: Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn 0800-7070 of online https://coronatest.nl/ik-wil-me-laten-vaccineren/online-een-afspraak-maken. De GGD meldt dat partners die jonger zijn ook een afspraak kunnen krijgen. Dit kan alleen als u een telefonische afspraak maakt.

In uitzonderlijke gevallen kunnen mensen aan huis geprikt worden. LET OP: het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer u aan huis geprikt kan worden, vooralsnog staat dit pas per januari gepland. Dus u heeft echt eerder een prik als u naar de priklokatie toegaat.

Voor informatie over het coronavaccin is dit een illustratief filmpje

Testen

Er zijn grote aantallen besmettingen en er gaat een nieuwe coronavariant rond. Dus laat u testen, ook bij milde klachten. Maak een afspraak via coronatest.nl. Of bel 0800-1202. Op de huisartsenpraktijk worden geen coronatesten afgenomen.

 

 Call Now Button
Translate »