Corona update

Corona update

Praktijk

Op de praktijk zijn maatregelen getroffen om uw bezoek aan het spreekuur veilig te maken. U kunt altijd bellen voor overleg. Niet urgente vragen kunt u mailen.

Kom niet als u klachten heeft van verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, koorts of reuk/smaakverlies . Bel met de assistente. Zij zal in overleg met de huisarts uw afspraak via telefoon plannen of op een speciaal luchtwegspreekuur.

Kom niet te vroeg. Kom zo mogelijk alleen naar de afspraak. Een mondkapje dragen is verplicht. Desinfecteer uw handen na binnenkomst. Houd afstand in de spreekkamer. Niet meer dan 7 personen in de wachtkamer.

De balie is gesloten. Urine voor onderzoek kunt u achterlaten op het tafeltje. Zorg dat naam en geboortedatum op het potje staan. Voor vragen aan de assistente moet u bellen of mailen. Verwijsbrieven, formulieren e.d. kunnen gemaild of per post opgestuurd worden.

Informatie

Wilt u meer informatie over Corona kijk dan op https://www.thuisarts.nl/corona  of https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19 .

Vaccinatie

Ook huisartsen zullen gaan vaccineren met het Astra-Zeneca vaccin. Dit gaat gebeuren per kleine groepen en per regio. Het is niet bekend wanneer wij vaccins gaan krijgen. Alleen de patienten die in aanmerking komen voor een vaccinatie krijgen t.z.t. een oproep. Welke groepen opgeroepen worden, zullen wij vermelden op de website bij de nieuwsberichten zodra wij hier aan kunnen beginnen.

Valt u niet binnen een van de groepen dan hoeft u ook geen contact te maken met de praktijk. Gezien de schaarste kunnen er geen uitzonderingen gemaakt worden.

Voor informatie over het coronavaccin is dit een illustratief filmpje

Testen

Laat u zonodig testen, ook bij milde klachten. Maak een afspraak via coronatest.nl. Of bel 0800-1202. Op de huisartsenpraktijk worden geen coronatesten afgenomen.

 

Mondkapjesplicht

De verplichting (per 1 december) tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen. Politie en boa’s kunnen mensen vragen zelf aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor hen geldt. Lees hier op welke manieren dat kan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf een verklaring op te stellen en die mee te nemen als je de deur uitgaat.

Wij krijgen als huisarts vragen van patiënten om een verklaring dat zij geen mondkapje kunnen dragen. Dit is geen taak voor de eigen huisarts. (bron LHV). In Nederland worden eventuele verklaringen door onafhankelijke artsen afgegeven en niet door de behandelende (huis)artsen. Om patiënten uit te leggen waarom de behandelend arts geen geneeskundige verklaring afgeeft heeft de KNMG het zogenaamde ‘weigeringsbriefje‘ opgesteld.Call Now Button
Translate »