Praktijkinformatie

Spreekkamer Kortenhoef Huisartsen

Spreekuren

Afspraken op de praktijk

Er is een afspraakspreekuur tussen 8:00 en 11:00 en tussen 14:00 en 16:00 uur. Een afspraak, waarin één hulpvraag of meerdere korte vragen behandeld kunnen worden, duurt 10 minuten.

We bieden u de mogelijk een afspraak te maken buiten reguliere openingstijden op de volgende dagen:

Maandag    :   07.30 – 8.00 en 17.00 – 17.30
Dinsdag      :  17.00 – 18.00
Woensdag  :  17.00 – 17.30
Donderdag :  07.30 – 8.00

.
Afzeggen?
.
Belt u de assistente tijdig, liefst binnen 24 uur,  wanneer een eerder gemaakte afspraak niet door kan gaan.

Huisbezoek

Herhaalrecepten met herhaalnummer op het etiket van het geneesmiddel kunt u aanvragen via deze receptenlijn, via onze website of de website van de apotheek: www.gravelandseapotheek.nl. Herhaalrecepten die ‘s morgens voor 10:30 uur zijn aangevraagd liggen dezelfde middag na 14:00 uur klaar in de ’s-Gravelandse Apotheek. U kunt eventueel ook bij de assistente telefonisch een recept bestellen.

Spoed en EHBO

Voor Eerste Hulp (open wonden, verbrandingen, vremoeden van een breuk enz.) kunt u altijd direct terecht. Als u vooraf belt of laat bellen houden wij rekening met uw komst.

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

Buiten openingstijden (17:00-8:00), in weekenden en op officiele feestdagen kunt u zo nodig terecht bij de huisartsenspoedpost.
.
Huisartsenspoedpost Blaricum
Tel: 088–1309600
.
Tijdens vakanties zijn wij geopend. Tijdens nascholing of in onvoorziene omstandigheden kan het soms voorkomen dat waargenomen wordt door een andere praktijk in het dorp:
.
Huisartsenpraktijk Curtevenne (drs. M. Bakker):
Curtevenneweg 9 – Kortenhoef
Tel: 035-6561866
.
Huisartsenpraktijk Suijker en Siebeling
Oudergaarde 2 – Kortenhoef
Tel: 035-6561196

Balie huisarts Kortenhoef

Hoe werkt?

De praktijk is gevestigd op de begane grond in een mulitfunctioneel pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een diëtiste, een verloskundige en een logopediepraktijk.

Doktersassistente

Uw eerste contact met de praktijk verloopt vrijwel altijd met de assistente. Zij is de schakel tussen u en de huisarts. Wanneer u belt kan het zijn dat de assistente vragen stelt om een inschatting te maken van de klacht en de planning van het spreekuur zo goed mogelijk te laten verlopen (dit wordt ook wel triage genoemd). Naast het maken van afspraken geeft zij adviezen en heeft ook eigen spreekuren (diabetes mellitus, screening hart- en vaatziekte, stoppen met roken, wrattenspreekuur). De assistente verricht ook andere medische handelingen zoals het nakijken van urines, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen, assisteren bij ingrepen, maken van ECG’s, longfunctieonderzoek en verbinden van wonden. Zij is hiervoor opgeleid en bevoegd. Dagelijks vindt intensief overleg plaats tussen de huisarts en de assistente waarin alle bevindingen en adviezen worden besproken.

Praktijkondersteuner

In onze praktijk werken vier praktijkondersteuners (POH):  Marleen Marinus, Christien de Kok, Monique van de Heijning en Daniëlle le Duc-Schut. Wij hebben bovendien vier doktersassistentes en een stagiaire, Yvonne Boeijink , Vera Keller-Arroo , Fleur van de Kuinder  en Bo Jansen.

Huisarts in opleiding

Tekst volgt.

Inleveren materiaal

Tekst volgt.

Herhaalmedicatie

Herhaalrecepten met herhaalnummer op het etiket van het geneesmiddel kunt u aanvragen via deze receptenlijn, via onze website of de website van de apotheek: www.gravelandseapotheek.nl. Herhaalrecepten die ‘s morgens voor 10:30 uur zijn aangevraagd liggen dezelfde middag na 14:00 uur klaar in de ’s-Gravelandse Apotheek. U kunt eventueel ook bij de assistente telefonisch een recept bestellen.

Verwijzing

Tekst volgt.

Chirurgisch ingreepje

Tekst volgt.

Spiraal

Tekst volgt.

Teledermatologie

Tekst volgt.

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

  • om gezond te blijven;
  • om klachten zelf aan te pakken;
  • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
  • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
  • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts
rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

Het is tegen de richtlijnen van artsen-organisatie KNMG dat een huisarts bij zijn eigen patiënten een rijbewijskeuring doet. De reden daarvoor is dat een behandelende arts volgens de KNMG niet objectief kan oordelen vanwege de vertrouwensrelatie tussen arts en patiënt. U kunt op www.anbo.nl informatie en adressen vinden waar de keuring kan plaats vinden.

Klachtenprocedure

Als huisartsenpraktijk willen wij ons werk graag zo professioneel mogelijk uitvoeren en vinden wij het belangrijk dat u ons vertrouwt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u geen goed gevoel heeft over het contact met onze praktijk. Zo vindt u bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of heeft u de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.
.
U kunt uw klacht of opmerking indienen door zich rechtstreeks tot een van onze medewerkers te wenden. Eén van onze medewerkers neemt uw klacht dan zo snel mogelijk in behandeling.

Call Now Button
Translate »