Waarom kunnen wij u niet eerder uw tweede prik geven?

Waarom kunnen wij u niet eerder uw tweede prik geven?

De tweede vaccinatieronde staat gepland voor 30 juni. Deze week heeft minister De Jonge aangegeven dat een tweede prik eerder gegeven mag worden. Wij begrijpen dat er mensen zijn die dat graag zouden willen. En zoals de minister het heeft gezegd, lijkt het alsof dat mogelijk is.

Wij kunnen dat echter op dit moment niet regelen. Dit zijn de redenen waarom:

  • De levering van de vaccins aan de praktijk is vlak voor de prikdatum van 30 juni. Wij hebben nu geen vaccins meer op de praktijk. Er zijn op dit moment geen mogelijkheden om een eerdere levering te krijgen.
  • De vaccins worden geleverd in flacons van 11 stuks. Als een flacon aangebroken is moeten alle prikken binnen 6 uur gezet worden. Daarna zijn ze niet meer houdbaar. We kunnen dus niet zomaar een flacon openen voor iemand, er moet steeds goed gepland worden dat alles opgemaakt kan worden.
  • 1,5 meter afstand houden is ook nog nu heel belangrijk. Er gaat heel wat organisatie in zitten om met alle maatregelen veilig veel mensen te vaccineren en het kan nog steeds niet in grote groepen op de praktijk. Daarom hebben we weer de lokatie op de brandweerkazerne gereserveerd.

 

Wij proberen zo flexibel mogelijk te zijn met alles rondom de vaccinaties, maar moeten ons ook aan maatregelen houden en zijn afhankelijk van leveringen e.d. Wij vragen om begrip van uw kant. Mochten er andere mogelijkheden ontstaan dan zullen wij altijd opnieuw kijken naar wat we voor onze patienten kunnen betekenen.Call Now Button
Translate »